tisdag 2 december 2014

Hur bedöms uppsatsen?

Jag tänkte förklara hur jag bedömer uppsatsen, som du skrivit i grupparbetet.
Jag bedömer här både form och innehåll. Jag bedömer inte hur snyggt ni skriver eller om ni skriver för hand eller på dator (sådant får jag inte ta hänsyn till).

Innehåll:

  • Finns förklaring på vad syra/bas alternativt salt är?
  • Besvaras de 4 frågorna?
  • Stämmer innehållet?
För minst E-nivå på innehållet krävs en förklaring på vad syra/bas alternativt salt är OCH att informationen stämmer. För C/A-nivå på innehållet krävs dessutom att de 4 frågorna har besvarats OCH att informationen stämmer.

Form:
  • Finns en teoridel och en titel med?
  • Finns syfte och slutsats med?
  • Finns felkällor och referenser med?
För minst E-nivå krävs att en teoridel och en titel finns med. För C/A-nivå krävs dessutom att syfte och slutsats finns med. För A-nivå krävs att felkällor och referenser finns med. Tänk på att om du bara har med felkällor och referenser för att ha med dem utan att diskutera särskilt mycket kring felkällor eller att referenserna inte är så tydligt skrivna så kanske inte det räcker för A-nivå. 


Diskutera kring felkällor kan vara rätt svårt och kräver att du gör ett arbete med att kontrollera vilka referenser som finns på de hemsidor du har tittat på. Var leder de? Vilka är det som skriver informationen? Detta är extra viktigt om du använder dig av Wikipedia. Använder du dig av en bok så är det enklare för du behöver inte kontrollera bokens referenser utan kan utgå från boken du har som källa. Det blir en så kallad förstahands-referens. Var noga med att ange korrekt referens till boken du har använt dig av då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar